Bezoek onze
Facebook

Grootvisie 1 - 5623ste Verheven Dag van de Sultan

Jubeljaar eindigt met Moareg Mystica

Het programma van de viering van het regeerjubileum van onze beminde sultan is rond. Alleen de opening verschilt van het verzoek van onze beleefde Sultan. Binnen enkele minuten had feestcommissie, onder leiding van Grootvizier Dod Al Elvraw, de festiviteiten vastgesteld.  De feestelijkheden zullen vandaag beginnen met de executie van voormalig Grootvizier Dod Al Elvraw. De viering zal voortgezet worden met dagelijkse executies en de voorrondes voor het Joye-des-Zwouffestoernooi.
Voor het hof staan meer plichtplegingen op de agenda. Vooral de nijvere Sultan zal het zwaar krijgen met de regelmatige verplichte bezoeken aan de staatsbanketten en de verkiezing van Miss Harem.
Voor deze titel zijn alle huwbare vrouwen van het rijk verzocht tot deelname. De komende dagen zullen zij, dorp voor dorp, opgehaald worden door een rijtuig van de goedgeefse Sultan. De pientere Sultan zal daarna persoonlijk zorg dragen voor de selectie. Onze weloverwogen Sultan zal in drie ronden letten op uitstraling, vaardigheden en persoonlijkheid.
De afsluiting van het jubeljaar is de opvoering van de Mystica. De Mystica is een oud Moargisch ritueel dat volgens de legendes, uit de regio rond P'nika, zal leiden tot een verheven plek voor onze dierbare Sultan tussen onze geëerde voorvaderen.
Vijftien kamelen zijn meer waard
dan een baar goud
- De Moareg Mystica 1:1

Wat is de Moareg Mystica?

Een eeuwenoude traditionele opvoering als de Moareg Mystica vraagt geen enkele uitleg. Iedere Moareg die werkelijk van de Sultan houdt weet wat er van hem of haar gevraagd wordt bij deze opvoering en zal dit tot achter de punt of komma uitvoeren. Buitenstaanders zouden nooit de trotse grenzen van het Soevereine Samenwerkingsverband der Moareg durven passeren zonder zich van deze trotse traditie te vergewissen. Uiteindelijk is er ook voor hun een plek in de opvoering van de Mystica. Onze bronnen in de andere hoofdsteden vertellen dan ook van groot enthousiasme onder de bevolking om naar de P’Nika Oase te komen en daar deel te nemen aan het ritueel. Zo veel mensen hebben zich vrijwillig aangemeld dat de uitverkoren vrijwilligers zelfs aangewezen moeten worden.
De P'Nika Oase op dit exacte moment. Geheel volgens traditie verdiept de wijze Sultan zich al maanden in het vraagstuk welke boom dit jaar zijn voorkeur zal hebben in de kleine pauzes.

Of dat nu per exacte loterij is, zoals onder de Ipsariërs of bij decreet van de keizer onder de Scharlaken. Alleen van de Veruda is nog weinig vernomen. Maar ook daar zal het animo groot zijn.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Df zkt prtnr vr grte klus! Rme cmpnstie vor gel dnsten. Wcht om 12 snchts in dnkre stg.
Joye-des-Zwouffes wedstrijd schoenen te koop wegens scheiding. Dames model met zwoef spies hak. Ref. Zwellina.
Cursus zwoefs determineren, geslacht bepalen en educatieve wandeling. Club de Jonge Zwoefruitertjes.

Column: Tempelradar

Kahn Kahlaya informeert, maar zegt ook dingen

Over tempels en tempels
Niet zelden hoor ik de vraag: een tempel, wat is nou een tempel? Kun je het vasthouden, kun je het eten, kun je er je gootsteen mee onststoppen? Mijn wedervraag is keer op keer: over wat voor tempel hebben we het? Hebben we het over een echte tempel, dan kunnen al die dingen niet. Maar stel dat u een type bent dat de krant pakt in de veronderstelling te lezen dat deze dingen wel zouden kunnen met een tempel, dan bent u ook geen type dat in staat is de krant te pakken, als u begrijpt wat ik bedoel. Dus blijft enkel de legitieme vraag: wat kan er dan wel met een tempel... hebben we het bijvoorbeeld over een onrealistische tempel, dan verandert de propositie geheel, dan kunnen al die dingen namelijk zéker niet. Een hele geruststelling, u hoeft zich deze maand geen zorgen te maken. Volgende keer meer!

Moareg enthousiast over Sultan

Van onze correspondent in het paleis

PALEISKWARTIER - In opdracht van de Sultan heeft onderzoeksbureau Zandpeil de populariteit van onze geliefde leider gemeten. De enquête is afgenomen bij 1500 onderdanen van de Moareg Vrijstaat. Hieruit bleek dat 1% 100% van de Moareg zeer tevreden is over de Sultan en zijn beleid. Vooral het ministerie Lering & Vermaak bleek goed te scoren; slechts 100% 1% van de ondervraagden vond de entertainment waarde van de gelokte Kraken die enkele weken de kust terroriseerde bezocht, weinig toevoegen aan het culturele programma. Zoals altijd heeft de Sultan ook hier weer zijn volk op de eerste plaats gezet en kosten noch moeite bespaard.

Veruda vissers blij met nieuwe boot

De nieuwe moderne boot maakt naar verluid korte metten met allerlei soorten vis. Op de vraag of de nieuwe boot opgewassen zou zijn tegen de Kraken antwoordde de kapitein: "Misschien eten we allemaal wel heel veel inktvisringen binnenkort."
HAVENKWARTIER - Gisterenmiddag kwam eindelijk de langverwachte nieuwe boot van Kapitein Okerbaard de haven binnen varen. “Gelukkig maar”, verzuchte de kapitein. “We oefenen al weken, maar we kunnen nog steeds niet sneller zwemmen dan die vissen. Dit maakt ons werk weer stukken makkelijker!” Op de vraag wat er nu eigenlijk precies met het oude vaartuig gebeurd is, wil Okerbaard geen reactie geven. Het gerucht gaat dat de Kraken die de Sultan ter vermaak naar de kust gelokt heeft, er meer van zou weten. We hebben geprobeerd contact te leggen met de Kraken, maar deze was niet bereikbaar voor commentaar.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Nieuw! Verzamelhits van de Moareg Taverne Tijgers. Gratis bij vat en vrouw, Blators Bierbarren.
tk aangeb. z.g.a.n, papegaai, rood. slechtbespraakt en aggresief. heel mooi vogel. Echt doen. nu.
Gez. gr. drankminnende kamerplant om medeverslaving te delen. Grg samen slap hangen. br. o. nr. 251
Advertentie

Nieuw van Ipsar Intrinsiek Integer:
Geheim Loket


“Weinig contemporaire fictie titels geven de actuele misstanden bij de Scharlaken zo treffend weer als deze”
- Gigapolitan

Zal zij de charmante Scharlaken inquisiteur in haar armen kunnen sluiten voordat hij haar executiebevel opgesteld en ondertekend heeft? Het enige wat hem nog in de weg staat is een Ipsarisch loket.... het loket waarachter zij werkt.

Bestel nu!

Ook verkrijgbaar als hardcover. Discrete betaling en levering mogelijk. Wegens de aard van de literatuur kunnen wij eenmaal geleverde producten helaas niet terugnemen of omruilen.