Bezoek onze
Facebook

Allermanen Vandaag 1 - 856 dagen tot Allermanen!

Een nieuw era breekt aan! Allermanen nadert sneller

Met de opvoering van de Moareg Mystica is een onvoorziene periode van eendracht en broederschap aangebroken. Niemand had verwacht dat één rituaal zoveel voorspoed zou brengen. Dankzij het harde werk van de onvermoeibare vrijwilligers van de Heilige Keizerlijk Bureaucratie is rust en vrede naar alle uithoeken van Pandemonium gebracht. Nu lijkt zelfs de tijd onderdeel van onze eensgezindheid te worden. Astrologen uit Allermanen rapporteren dat de heilige conjunctie wel eens veel eerder kan plaatsvinden dan ooit tevoren. Wij leven in een glorieuze tijd van licht en voorspoed.
Zeker de inwoners van Allermanen blijven niet onbewogen bij het vooruitzicht van een vroege conjunctie. Zij zijn direct ingezet om voorbereidingen te treffen. Dankzij hun onvermoeibare, eensgezinde, en vrijwillige inzet zal deze heugelijke gebeurtenis gevierd worden. Hubertus van der Sloep, directeur van het Instituut Voor Introspectie in Allermanen, heeft zich direct vrijwillig gemeld om de coördinatie van alle activiteiten op zich te nemen. Hubertus: “Het is nog te vroeg om alle festiviteiten te noemen, maar een prachtig gemaskerd bal lijkt me toch wel het minste dat we kunnen organiseren.”
De morgenstond heeft bijlen in de mond
- Blafgrijs de Heftige

VOORSPOED!

Waar denk jij aan als je voorspoed hoort? Eensgezindheid! Samen werken aan een betere tijd! Stemmen op de beste mogelijkheid!

Zonder Eensgezindheid geen voorspoed! Zonder voorspoed geen geluk! Goed stemmen brengt geluk!

Stem voor geluk! Kies voor degenen die je gelukkig maken! De Heilige Keizerlijke Bureaucratie rekent op jouw stem!

Stem veilig, stem toekomstgericht, stem goed, stem voorspoed, stem HKB.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
aangeb. zgan. burgerinitiatief.
ons Doel, uw middelen.
bezoek 'AvondWolf'.
Expert advies nodig? Praat tegen uzelf.
Hielp het? doneer dan onder br.nr. 15481243
We zijn uitverkocht.
Wijnen van Wondere Willie
(het was gezellig)

Scherezade vraagt raad

Lieve lezer,

Voor de opvoering van het rituaal dat ons allen blijdschap bracht, gaf ik zinloos advies. Nu zoek ik de consensus op door anderen juist om advies te vragen. Deze week een vraag over: levensgeluk.

Wat brengt levensgeluk?
A.) Stemmen op de HKB.
B.) Iemand laten stemmen op de HKB.
C.) Namens iemand stemmen op de HKB.
D.) Gestemd hebben op de HKB.
E.) Anders, namelijk…

Kun jij me helpen?

Met confuse groet,
Een twijfelende Scherezade

Weet jij wat Scherezade moet doen?
Stuur dan hier je antwoord naar toe!

Vermeld je naam en de letter van je keuze! Bij keuze E omschrijf jouw eigen idee! Wie weet zit er wel een soms leuk gevolg aan jou creativiteit! Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

De Moareg Mystica: glorie en teloorgang der naties

Een terugblik - Het opvoeren van het legendarische ritueel De Moareg Mystica, waarbij iedere natie zijn ware aard dient veilig te stellen, was in het Geluksjaar van de Onverdwijnbare Sultan 4776 (volgens sommigen 2014) - waarin de Sultan verdween, red. -  geen zuivere koffie...

• Het Scharlaken Hart voor de - tromgeroffel - Scharlaken, een enorme rode edelsteen, kenmerkend voor temperament en fanaticisme.
• De Zilveren Hand voor de Ipsariërs, kenmerkend voor handhaving van regels en fijnbesnaardheid.
• Het Hart van Liefde voor de Veruda, een gouden mensenhart, kenmerkend voor saamhorigheid en zwijmelen bij madeliefjes.
• En tot slot Het Geheime Element voor de Moareg, wat niet bleek te bestaan, kenmerkend voor bedrog en schimmigheid.

Bij grote uitzondering faciliteren de Goden dit ritueel, om toch iedere paar duizend jaar even zo kort mogelijk te kijken of de mensen niet onverhoeds iets aan het uitspoken zijn dat onpraktisch is voor hun verdere doeleinden. Zó groot was deze uitzondering, dat deze keer niemand weer wist wat de Moareg Mystica eigenlijk was of wat er moest gebeuren...

Alles ging mis...
Bij wege van list, bedrog, gedegen wetenschappelijk onderzoek, filosofische omzwervingen, gewoon slaan of simpelweg zich verslapen, is dit wat er geworden is van de 4 trotse naties:

Het Ipsariƫr Bureaucratheon

De methodische Ipsariërs hebben door concreet werk te leveren niet alleen hun eigen Zilveren Hand weten veilig te stellen en aan de juiste afgezant van het Godenrijk weten te overhandigen, maar daarbij óók nog eens het Scharlaken Hart bemachtigd en aan dezelfde afgezant uitgeleverd. Deze overmatige infusie van Scharlaken volksaard heeft de Ipsariërs veranderd van lethargische bureaucraten in fanatieke pennenlikkers, die ineens geloven dat het Godenrijk pal achter ze staat en tegenwoordig hun theorieën genadeloos in de praktijk brengen. Het Bureaucratheon gaat letterlijk tot het uiterste om overal zijn stempel op te drukken.

Het Scharlaken Natuurrijk

Met lege handen moest een Scharlaken prins zich zodoende melden bij zijn afgezant, de Ipsariërs hadden immers het Scharlaken Hart ontvreemd. De prins sprak daarbij de historische woorden: "Ja, ik heb niks." Wat de afgezant niet wist toen hij de Scharlaken natie alsnog inzegende, was dat deze Prins een bastaard was met Veruda bloed. Met het verlies van het relikwie waren de Scharlaken de Goden kwijtgeraakt. Echter, de essentie van Veruda bloed klopt nu in het hart van iedere Scharlaken, de natuur is de nieuwe god en de natuur beschermen de nieuwe glorie! Met militaire precisie en ongepaste beestachtigheid welteverstaan. Leve de Natuur!
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Geven vult handen, nemen ons hart.
Club  BaiBai
voor exclusieven
Kringloop Karel zkt. verzetshelden.
geef uw kleding wel een 2e kans.
Aantr. bekende Scharl. prinses zkt.
Gevonden? Breng maar. Br.o.nr. 1048

De Veruda Dissensus

En waar was het gouden hart? Het was moelijk te zeggen volgens de paar Veruda die nog tot enigzins samenhangend commentaar in staat waren. Duidelijk was dat het ze in ieder geval ook niet meer interesseerde. Een aantal vielen elkaar zelfs openlijk af of raakten betrokken bij onderlinge schermutselingen. Uiteindelijk vertrokken ze allen in een andere richting en vertrapten daarbij achteloos hoopvolle bloemetjes en schattige diertjes. De eens machtige Consensus was niet meer, de harmonie met de natuur was kwijt. Er was niet veel meer over van de Veruda dan een ongeorganiseerd stel geërgerd kibbelende betweters en emotioneel uitgebluste vagebonden.

De Moareg Vrijstaat

De Moareg afgezant is opgelicht door een Moareg, en heeft vervolgens de in hun vuistje lachende Moareg onterecht gezegend, onder het nauwlettend toeziende oog van Mo, legendarische stamvader der Moareg. Mo glimlachte mysterieus en zag dat het goed was. Aan de Moareg was niks veranderd. Het enige dat in het vervolg tot lichte nervositeit zou kunnen leiden, was het feit dat de poort naar het Schimmenrijk - de belangrijkste connectie met de voorvaderen en krachten van de schimmen - vanaf heden permanent geblokkeerd was door robots.

PRIJSVRAAG VAN BLINGK!!! Verzin onze spetterende nieuwe slogan, en win FANTASTISCHE PRIJZEN!

Let op: alle inzendingen worden onherroepelijk eigendom van Blingk, de inzender is na inzending niet uitgesloten van gerechtelijke vervolging bij gebruik van de zelfbedachte slogan voor doeleinden anders dan de promotie van Blingk.
Blingk Krachtreiniger is op zoek naar JOU waanzinnige idee om ONS weergaloze merk een ver en krachtig weerklinkend nieuw geluid te geven!

De hoofdprijs! JOUW slogan op alle Blingk producten! En een assortiment Blingk producten voor minstens 3 dagen.

Tweede en derde prijzen bestaan uit door Blingk-stylisten gepersonaliseerde stukken multizeep!

Stuur hier je suggestie naar toe!

Blingk, sinds mensenheugenis een modern product voor schoonmaak van vloer, toilet, stoel, kleding, gezicht, geheugen, geld en geweten. Wacht niet op de nieuwe slogan! Koop nu de verzamelaars-editie met oude slogan zolang het nog kan! Koop verstandig, koop schoon, koop Blingk!

Column: Tempelradar

Kahn Kahlaya informeert, maar zegt ook dingen

Betrapt op realisme!
Onlangs sprak een lezer mij aan bij mijn stand op het Grote Columnisten Spektakel. Hoewel deze persoon in kwestie onwaardig was van het ontvangen van mijn handtekening op zijn nieuw verworven collectie verzamelde werken mijner hands, leek er zich tussen de keelgeluiden die dit individu voortbracht weliswaar toch een soort van concrete vraag te vormen. Het feit dat statistisch gesproken dit eerder toeval was dan een bewust bedoelde coherentie van de spreker, deed echter niet af aan de relevantie van de vermeende kwestie. Namelijk: heeft de grote conjunctie van Allermanen invloed op het niet bestaan van de tempel? 

Het liet mij niet los. Als tijdens Allermanen de grenzen tussen de werelden vervagen, komen dan ook de niet bestaande dingen dichterbij, binnen handbereik mischien zelfs? Wordt de gradatie van het bestaan van niet bestaan dan groter en de vorm van niet bestaan een werkelijkere vorm van niet bestaan?
Praktisch zou men zeggen dat iets wat een concretere vorm van niet bestaan heeft echter is, maar theoretische extrapolatie leidt er juist toe te stellen dat iets dat op een concretere manier niet bestaat, juist minder bestaat dan iets dat gewoon niet bestaat. Het niet bestaan werdt steeds echter. Het was onwerkelijk. Er moest een manier zijn waarop deze kwestie tot een logisch geheel omgevormd kon worden, voorzien van een praktisch demonstreerbare sluitende bewijsvoering. Koortsachtig dacht ik na. Hier was wellicht een kans om de niet bestaande tempel in het echt te zien. Om het niet echte echt te laten zijn. Althans dat hield ik mezelf voor, maar zo snel als dit tragikomische kaartenhuis van hoopvol dwepen met tastbaarheid was ontstaan, stortte het ook weer in elkaar. Wat niet echt was, zou toch echt moeten zijn? Kom nou. Daar stond ik dan, en daar sta ik dan nu hier beste lezer, voor u allen te kijk, met twee voeten in de valkuil van het realisme! Neem van mij aan: laat u niet in de war brengen door schijnbaar aanwezige semantiek in de woorden van onwaardigen, vertrouw in plaats daarvan veilig op het feit dat niet echt echt niet echt is.
Advertentie

Nieuw van Vurig Ongedurig:
De Schandlap in het Landschap


“Verbluffend. Loepzuiver in de kijker gezet natuurlijk schoon. Een
noodzakelijke verrijking van de persoonlijke bibliotheek.”

- Gigapolitan

Wetenschappelijke uitgave:
• Landurige korte afstand studie
• Bewezen camera positionering
• All-round diepgaand onderzoek

Bestel nu!

Ook verkrijgbaar als hardcover. Discrete betaling en levering mogelijk. Wegens de aard van de literatuur kunnen wij eenmaal geleverde producten helaas niet terugnemen of omruilen.