Bezoek onze
Facebook

Wat is levend rollenspel?

Levend rollenspel is – heel kort samengevat – ‘in een niet alledaags pakje door het bos lopen op zoek naar vragen en antwoorden’.

Is dat leuk?
Ja!

Waarom?

In een levend rollenspel kruip je een tijdje in de huid van een ander karakter. De wereld om je heen wordt compleet anders ingericht en er is van alles te beleven. Gewapend met feiten, halve waarheden en je verdedigingsgereedschap stap je een spelwereld in die compleet afwijkt van de alledaagse wereld om ons heen. Je kunt een wereld vol intrige, puzzels en vermaak induiken en daar je eigen naam vestigen als groot denker, krijger, sluipmoordenaar of een combinatie van die drie. Je kan ook een toontje lager zingen en genieten van de fantasie die je deelt met anderen. Gaat het je allemaal iets te snel, dan kun je een stapje naar achteren zetten en glimlachen om de uitdossingen van de anders spelers en spelleiding.

Hoe werkt dat?

Wie je speelt? Dat maak je in principe zelf uit. Als het maar valt binnen de grenzen van de spelwereld. Of je nu in de huid kruipt van een boer die zijn leven lang op zoek is naar de ware liefde, van de nar van de hofhouding of van de snuisterijenspecialist van je volk: het spel staat voorop. Kies iets waarvan je weet dat het je ligt, of ga daar juist haaks op staan. Een goed en leuk spel staat garant voor een geweldig weekend. Houd er ook rekening mee dat je kleding en gereedschappen uitstralen wie je karakter is. En vergeet niet dat het altijd met een glimlach mag en kan…

Hoe doen we dat?

Het spel wordt de hele dag en nacht gespeeld in een sfeervolle omgeving. Met behulp van vele objecten, decors en muziek brengen wij de spelwereld tot leven. Maar uiteindelijk zorgen alle spelers samen voor de sfeer.

Nieuwsgierig?

Huiver niet om je te storten in deze wereld van het onrealisme…