Bezoek onze
Facebook

Hoe gaat het eraan toe op onze rollenspellen?

De Onrealistische Tempel is een levendrollenspelgroep (LARP-groep) die evenementen net iets anders aanpakt dan de meeste anderen. De focus van onze evenementen ligt in de eerste plaats op een algemene beleving en de inwendige mens. Wat ons betreft is het perfecte LARP-weekend een culinair weekend met vermakelijke en veilige LARP-elementen, goed gevulde glazen en heel veel sfeer.

Over die basisprincipes vertellen wij graag veel meer.
We zetten ze hieronder nogmaals op een rij.

Culinair weekend
Vermakelijke en veilige LARP-elementen
Goed gevulde glazen
Heel veel sfeer

Niet op de lijst maar wel belangrijk!
De dood voorbij

Culinair weekeind

Om lekker in je vel te zitten en er flink tegenaan te kunnen, is het belangrijk om goed en lekker te eten (en drinken natuurlijk). Veel van het spel speelt zich buiten af en menigeen zal aardig wat op en neer lopen en hollen, te hard moeten nadenken of op een andere manier honger krijgen. Vooral als het niet al te warm is of als je je gewoon flink uitslooft, is het niet leuk als je lang op je eten moet wachten of als het te weinig is of niet bijzonder acceptabel van consistentie.

Veel, vaak en lekker
Het grootste risico bij een LARP-weekend is dan ook de voortdurend op de loer liggende ontevreden inwendige mens. Wij proberen deze steeds een stap voor te zijn door de keuken, bezet door een ervaren cateringploeg, de hele dag open te houden. Op meerdere plaatsen van het terrein zorgen we regelmatig voor hapjes en liflafjes en boven alles verzorgen wij een stevig ontbijt, een goede lunch en een zeer smakelijk avondmaal. Uiteraard houden wij hierbij rekening met vegetariërs, die moeite zullen moeten doen om iets tekort te komen.

Vermakelijke en veilige LARP-elementen

Wij geloven in puzzelen en sfeer. Ons weekend is opgezet rond een overkoepelend weekendvullend verhaal, dat doorspekt is met genoeg puzzels en intrige om iedereen flink wat plezier te laten beleven. We kleden dat weekend zo kleurig mogelijk aan en gaan voor een informele bourgondische inslag.

Rustigaan... of eigen initiatief?
Om iedereen de ruimte te geven op zijn eigen manier invulling te geven aan de LARP houden we het spel ongedwongen. Wij zorgen voor de sfeer en aankleding, jij krijgt de kans om daarbinnen zoveel te doen als je wilt. Als dat bestaat uit lekker even rustigaan doen, dan doe je rustigaan. Wil je bijzondere plannen uitvoeren, dan staat de spelleiding klaar om mee te denken en te kijken wat er mogelijk is. We proberen iedereen zo goed en kwaad als het gaat een spel op maat aan te bieden en ideeën van spelers ad hoc mee te nemen in de uitvoering. Aarzel zeker niet om plannetjes met de spelleiding op te nemen; wij zijn gek op onverwachte verwikkelingen.

Ambiance intact houden
Om goed in het spel te zitten en te blijven, proberen we de kostbare ambiance van de spelwereld zo min mogelijk te verbreken; alle kleine beetjes sfeer zijn belangrijk. Het zal niet snel voorkomen dat de spelleiding in 'normale' kleding rondloopt of dat er figuren met videocamera’s en dergelijke het spel komen onderbreken of verstoren ten behoeve van hun filmpje. Wij willen een ervaring hebben én bieden; want daar komt iedereen voor!
Daarom staan we filmen, fotograferen en mobiel bellen tijdens het spel niet toe. We zorgen zelf voor fotografen, die 'verdekt' in het spel lopen en die van wanten weten. Na het evenement kun je de foto’s van de website halen. Het spel gaat 24 uur per dag door en ook maaltijden en aanverwante zaken zijn 'binnenspel'. De enige locatie die 'buitenspel' is, zijn de slaapzalen, want wij geloven in een goede nachtrust en een plaats waar je je spullen veilig kunt opslaan.

Goed gevulde glazen

Zeker voor beginners is het even wennen om met een plastic zwaard op de hei te staan. Wij bieden soelaas aan die mensen en aan alle andere dorstige zielen die op zoek zijn naar heil voor een droge keel. Op het terrein is een bar ingericht waar je jezelf tegoed kan doen aan verschillende soorten lekker bier, lekkere wijn, mede en een keur aan sapjes en frisdrank. Voor ieder wat wils dus.

...en dan slapen!
Minstens zo belangrijk als een 'goed glas' is een goede nachtrust. Alle slaapvertrekken en de spullen die je daar neerlegt zijn buitenspel. Wat ons betreft hoef je niet bijzonder vroeg uit de veren als je, om wat voor reden dan ook, net dat beetje extra slaap nodig blijkt te hebben. Neem een dronk op je goede gezondheid en ontwaak de volgende dag in een actieve spelwereld.

Heel veel sfeer

De Kronieken van Pandemonium hebben hun naam niet bepaald aan het toeval ontleend. Stap in een wereld waar de rode draad verstrikt is in een kleurige wirwar van bedrog, politiek gekonkel, geheime genootschappen, niet-zo-geheime geheime genootschappen, verraad en weerbarstige mystieke krachten. Een wereld die, volgens sommigen, een onfortuinlijk bijverschijnsel is van het geklungel van de goden.
De spil van het spel zijn de vele raak- en schuurvlakken tussen culturen, mystieke krachten en (niet zelden) egoïstische belangen van de karakters. Het doel is uiteraard dat jouw overtuigingen aan het eind van iedere dag het lot van de wereld bepalen. En niet te vergeten... het doel heiligt de middelen.

Kleur, expressie, karakter!
De setting van het geheel is een vrolijke mix van allerlei culturen en tijdsperioden. Sprekende kostuums met hier en daar een vleugje extravaganza zijn zeker op hun plaats. Dus, niet te somber en grauw! Het is in ieder geval niet echt de bedoeling dat je komt opdagen in een zwart pak en een zwart harnas en een zwarte cape met een zwarte muts.
Leuk spel en vrije expressie staan centraal als het op het spel aankomt. Als je houdt van het strikt naleven van regels, het verzamelen van punten of van heel veel vechten, dan is dit niet het beste evenement voor jou. Wij bieden wel kans op gevechten en vaak zijn er andere spelers te vinden die zich daar graag voor lenen, maar het staat bij ons zeker niet centraal.
Houdt de spelleiding ook goed op de hoogte van waar je mee bezig bent! Op die manier kunnen wij het spel gladjes laten verlopen en inspelen op wat je doet, en zo haal je zelf het meeste uit je karakter.

Het spel... niet de regels
Wij gaan als spelleiding uit van spelers die komen voor sfeer, verhaal en dramatiek en we gaan zeker niet actief op de naleving van onze (schaarse) spelregels controleren. Omwille van het spel gaan we heel flexibel en snel in op discussies over regels en kiezen we standaard voor een oplossing die het verhaal lekker door laat gaan. Speel eerlijk op het evenement; ga er bij onenigheid van uit dat de ander zich vergist, maar geef hem toch gelijk. Gezelligheid, sfeer en dramatiek komen vóór regels.

De dood voorbij

Wij houden niet van dode karakters. In onze spelwereld staat het dodenrijk zo dicht bij het land der levenden dat de schimmen van je slachtoffers te pas en te onpas je nog dagen boos aan kunnen staren. Voor spelers betekent dit dat je niet dood kunt gaan. Als je het loodje legt, gaan speciale regels voor schimmen in en kun je via verschillende methodes weer terug naar het rijk der levenden komen.

Op leven en dood...
Deze regel hanteren we, omdat het een irritante rem weghaalt die een heleboel spelers van creatief spelen weerhoudt. Je zorgvuldig voorbereide karakter kun je bij ons niet ineens kwijtraken door stom toeval of minder-dan-adequate spelleiding. Aan de andere kant maken we ook graag gebruik van de ‘onsterfelijkheid’ van de spelers. Wij hebben in het verleden karakters afgeschoten per kanon, meegesleurd naar het schimmenrijk en 'vergiftigd' tijdens de maaltijd. Bereid je daarom voor op (tijdelijk) overlijden (met enige regelmaat) of voor onbepaalde tijd dodelijk gewond zijn.

Mort subite
Wil je een permanente en eventueel dramatische dood voor je karakter, dan is dat voor ons geen enkel probleem. Wij helpen je graag een handje!