Bezoek onze
Facebook

Het Ipsariër Bolwerk

De Ipsariërs bestaan uit een groep eigenzinnige stadstaten die samenwerken om de hoogst individuele levensstijl van hun vele gezamenlijke onderdanen te beschermen.

De natie is een grote trekpleister voor onderzoekers, geleerden, artiesten, bankiers en ander veredeld gespuis met een grote pretentie van zelfbewustzijn. Ipsariërs zijn gek op registratie van feiten, hun bureaucratie is befaamd in alle uithoeken van de wereld. Andere volkeren kiezen liever een ander woord dan ‘befaamd’ als ze Ipsarische bureaucratie omschrijven. Ipsariërs begrijpen klachten over de bureaucratie niet zo goed, uiteindelijk kan iedereen vanaf de tweede cirkel in het derde cohort een keurig ontworpen klachtformulier in drievoud invullen om het proces ter verbetering van de bureaucratie in gang te zetten.

Kijk ook bij Ken uw natie! voor meer informatie over de Ipsariërs en een typerend vergelijk met de andere volken!

Landerijen en Politiek

Het grondgebied van de Ipsariërs bestaat grofweg uit dat van de zeven grootste deelstaten. Deze liggen min of meer gesitueerd in Ipsar, een bergstreek met een zuivere atmosfeer waar de hersens goed functioneren. Een aantal kleinere onafhankelijke staatjes en vestingen zijn ook lid van het bolwerk, maar de meeste hiervan zijn te klein of politiek te wankel om op te kunnen bouwen. Het gros van de Ipsariërs kan zich onvoorwaardelijk beroepen op de doordachte leiding en bevlogen bescherming van de Zeven van Ipsar. Deze in principe democratisch verkozen commissie bestaat uit de sluwste en meest welbespraakte politici uit ieder van de hoofdsteden. Samen met het geduchte Ipsarische administratienetwerk van verdragen met alles en iedereen, zijn deze zeven door de wol geverfde individuen een solide waarborg voor het ongestoord voortbestaan van hun stadstaten.

De monetaire eenheid van de Ipsariërs is het Gigakrediet.

Kleding en Decoratie

Ipsariërs kleden zich graag extravagant en vaak zelfs behoorlijk excentriek om vooral maar hun unieke en wervelende individualiteit te benadrukken. Zelfs hun formele kleding is erg kleurig en altijd voorzien van meer tierlantijntjes dan strikt noodzakelijk. Een opvallende kleurtrend is eigenlijk niet te vinden, maar voor officiële gelegenheden gaat de voorkeur uit naar wit met purper, wat als voornaam geldt in de hogere kringen.

Typisch Ipsarisch Wapentuig

De bedwinger, een metalen scepter met een kop in de vorm van een wijzende hand. Deze komt uitstekend van pas om in een discussie je punt net wat duidelijker te maken. Voor de serieuze Ipsariër worden ook grotere versies verkocht met een vuist.

Bovennatuurlijke Aangelegenheden

De filosofie van de Ipsariërs is die van ambtelijke wetenschappers, zij zijn letterlijk de geleerde bollebozen met hun hoofd in de wolken en hun handen op een standaard invulformulier. Met goden en schimmen werken zien zij als lastig, er zijn altijd vervelende implicaties. Beter is het om te kijken naar de fijnere substantie van wereld om je heen, tussen de regels van de stoffelijke werkelijkheid door te lezen als het ware, vervolgens een theorie op te stellen en dan te blijven extrapoleren. Dit alles binnen vooraf vastgesteld kaders waar alleen als niemand kijkt van afgeweken mag worden. Zo bereik je hetgene wat je eigenlijk wilde laten doen door een god of schim uiteindelijk zelf. Dat voorkomt tussenkomst van die lastposten en houdt interactie beperkt tot een van de vele behulpzame ambtenaren die het Ipsarische rijk rijk is. Als alleen studeren en formulieren invullen faalt, vraag je de juiste vergunningen en subsidies aan en bouw je een machine. Op de universiteiten van de Ipsariërs worden de machtige toversprekers opgeleid, zij die na jaren van intense studie, met slechts een woord (en een paar stempels) onmiddellijk de werkelijkheid naar hun hand kunnen zetten.