Bezoek onze
Facebook

Praktische checklist

De beste LARP begint met een goed ingepakte weekendtas. Maar wat heb je nodig om een weekend 'Kronieken van Pandemonium' te overleven?

Deze hele pagina moet je goed doornemen, want met de inhoud van deze pagina moet je je op het inschrijfformulier akkoord verklaren.

Wat regelen wij?

• Fantastisch eten en een goed gestockeerde bar.
• Je eigen bord en bestek krijg je aan het begin van het weekend van ons.
• Een bed, zonder dekens, kussen of lakens.

Wat heb je nodig?

Voor Apocalyptica Allermana: een masker voor het gemaskerd bal.
• Een kostuum dat bij het personage dat je gaat spelen past.
• Genoeg contant geld om barkaarten te kopen voor je consumpties (zie hieronder).
• Een mok, beker of hoorn om uit te drinken.
• Een hoeslaken (verplicht), slaapzak en hoofdkussen.
• Een veilig slagwapen, passend bij je karakter. Controleer vooraf of het aan de veiligheidseisen voor wapens voldoet (zie hieronder).
• Wil je niet dat je kostbare spullen of wapens in het spel door iemand anders gebruikt worden? Neem ze dan niet mee.
• Gezond verstand: het is een spel, wees galant tegen elkaar en doe voorzichtig.

Huisregels

• Bij de incheck ben je verplicht een eigenverklaring te ondertekenen.
• Huisdieren zijn op het terrein niet toegestaan.
• Na aanvang van het spel is rondlopen in je/een kostuum verplicht.
• Filmen en fotograferen is niet toegestaan. Wij zorgen voor fotografen en stellen de foto’s na het evenement gratis beschikbaar op de site.
• Om het evenement kostendekkend te maken, verkopen we drank tegen redelijke prijzen aan de bar. Eigen drank meenemen is niet toegestaan.
• Houd rekening met geluidsoverlast. Wij zitten afgelegen naar Nederlandse maatstaven, maar we hebben wel buren binnen gehoorafstand.

Barkaarten

Wat is een barkaart?

Een barkaart is een stevige kaart (ansichtkaartformaat), die je makkelijk in je zak, pak of tas steekt. Op de barkaart staat een tegoed van 20 strippen (€13,-), waarmee je aan de bar drankjes en snacks af kan rekenen.

Drank- en consumptieprijzen

• gratis - Koffie en thee
• 1 strip - Limonade, sapjes en snoep/snacks (€0,65)
• 2 strippen - Gewoon bier (flesje) en (lichte) kruidenwijn (€1,30)
• 3 strippen - Bijzondere bieren (flesje) en gewone wijn (€1,95)
• 4 strippen - Mede (18%) (€2,60)
Zorg dat je genoeg contant geld bij je hebt om barkaarten aan te schaffen! Daarmee betaal je het hele weekend je consumpties.

Hoe werkt het?

Je koopt met contant geld aan de bar of bij de intake een barkaart. Als je een drankje of snack koopt, wordt dat van je kaart af gestreept. Als je kaart vol is, koop je een nieuwe (je mag natuurlijk ook meer barkaarten tegelijk kopen).

Wat als je tegoed overhoudt?

Heb je op het einde van het weekend één of meer barkaarten waar nog tegoed op staat, dan betalen wij dat terug tegen inlevering van de kaart(en).

Barkaarten zijn niet officieel binnenspel!

Barkaarten zijn jouw persoonlijke eigendom en behoren niet tot het spel. In tegenstelling tot ons speelgeld, rekwisieten, LARP-wapens en praktisch al je andere spullen mag niemand je barkaarten tijdens het weekend stelen.

Veilige wapens

Alle wapens, schilden en harnassen die op ons terrein komen, moeten bij aankomst vóór het begin van het spel gekeurd worden.

Daar hebben wij onze eigen keurmeester voor. Afgekeurde wapens worden door de keurmeester ingenomen en opgeborgen; die krijg je na het weekend terug. Om teleurstellingen te voorkomen, bieden we hier een handvest van wat wij veilig vinden. De uiteindelijke beslissing wat betreft veiligheid berust bij de keurmeester. Discussie met de keurmeester is alleen toegestaan als hij buiten gehoorafstand is.

Wapens

Mogen geen voelbaar harde vlakken of stukken hebben, behalve in het handvat.

Het schuimrubber moet vastzitten aan de kern. Als het schuimrubber om de kern kan draaien, wordt het wapen afgekeurd.

Het handvat van het wapen moet stevig vastzitten.

De kern mag nergens uit het wapen steken. Als een wapen is ingescheurd (meestal zwaarden bij de punt), dan keuren we het af.

Een wapen mag niet zwiepen. Zeker langere zwaarden doen dat wel en kunnen lelijke striemen geven. Als je wapen bij het zwaaien speling heeft, wordt het afgekeurd.

Steken met wapens is niet toegestaan, ook niet met speciaal hiervoor gemaakte wapens. Daarom zijn steekwapens niet toegestaan. Zelfs niet als dat op andere evenementen wel mocht.

Poreuze wapens worden afgekeurd. Werkt je zwaard of knots als spons, dan kan dat bij regenbuien nare gevolgen hebben. Gebruik latex om je wapen waterdicht te maken. Of gebruik je wapen alleen als je thuis in bad zit.

Wapens die uit meer stukken bestaan of met een ketting of touw aan elkaar hangen, zoals strijdvlegels en nunchakus, zijn niet toegestaan. Met excuus aan Bruce Lee.

Wapens mogen niet langer zijn dan 100 cm. Als je verlangt naar een langer zwaard, biedt internet andere opties dan een giga LARP-wapen. (De Onrealistische Tempel staat niet garant voor die middelen: zo onrealistisch zijn we nou ook weer niet.)

Wapens mogen niet 'te zwaar' zijn. De keurmeester weet dit feilloos aan te voelen, maar heeft voor ons geen gangbare gewichtsmaten paraat.

Pantsers en kostuums

Ter bescherming van ogen, vlees en kwetsbare LARP-wapens zijn scherpe punten en andere harde uitstekende delen op kleding niet toegestaan. Met excuus aan onder meer Immortal-fans zijn daarom lange puntige studs, onafgewerkte metalen randen en soortgelijke modeverschijnselen niet toegestaan tijdens het weekend.

Schilden

Schilden moeten voorzien zijn van een zachte rand. Haal voor je de zachte rand bevestigt scherpe randen en hoeken weg. Let ook op de afwerking aan de achterkant: zorg dat draagbanden afgerond zijn en niet uitsteken. Schilden mogen nooit als wapen gebruikt worden, zelfs zachte schilden niet.

Niet toegestaan

Stokken, bogen, werpwapens, biologische, chemische en nucleaire wapens en andere zaken die niet op deze lijst staan.

Wij staan dus geen wapens toe die niet voldoen aan de omschrijving zacht slagwapen van maximaal een meter. Je mag er wel over opscheppen aan de bar.